Stiu, e nasol subiectul, insa trebuie sa discutam si despre el. Amploarea pe care au luat-o grupurile ne aduce in atentie mai multe situatii prin care membri de grup sunt nevoiti sa treaca. Daca ar fi dupa mine as face un regulament general pentru toate si as pune un admin la toate, care sa fie atent cu “nedreptatile”.

Asadar, daca esti makeup artist si faci parte dintr-un grup de makeup, iata la ce sa te astepti>

1. Exista posibilitatea ca postarea ta sa nu fie aprobata. In acest caz iti recomand sa verifici regulamentul intern, probabil ca ai incalcat una dintre reguli sau faci publicitate agresiva.

2. Daca faci o postare cu una dintre lucrurile tale sa iei in considerare ca gusturile sunt diferite si ca vei primi atat likeuri, cat si comentarii care dezaproba. Limbajul pe grupuri nu vine mereu la pachet si cu bunele maniere, asa ca asteapta-te sa ti se supana ca ai nasul mare, ochii strambi sau alte astfel de afirmatii. E trist, dar asta e adevarul. Expunerea PUBLICA vine la pachet INTOTDEAUNA cu fani si hateri in egala masura.

3. Este foarte posibil sa primesti inclusiv sfaturi incorecte, de la persoane neavizate, dar care sunt extrem de vocale. Atentie! Cum faci diferenta? Nu prea ai cum, decat sa faci o medie intre sfaturile primite sau sa mergi cu intrebarea direct la unul dintre trainerii buni din Romania.

4. Daca intrebi de “mere” s-au putea sa ti se raspunda despre “pere”.

5. Pentru ca exista un flux extrem de mare de postari, s-ar putea ca postarea ta sa nu aiba vizibilitate, asa ca insista sa ti se raspunda, caci sigur cineva are un raspuns pentru tine.

6. Sa fii pregatit sa se certe cineva cu tine gratuit. Sunt persoane pe grupuri care nu inteleg ca poate exista si o parere diferita si atunci si-o expune pe a lor in mod agresiv. Recomand in astfel de cazuri sa raspundeti cu argumente intr-un singur comentariu si mai apoi sa inchideti subiectul, caci e fara sens.

Grupurile sunt cel mai bun lucru care se putea intampla si in egala masura este nociv. Nociv pentru industrie in general, si in special pentru makeup artistii la inceput de drum.

Iubiti grupurile asumat si folositi-le cu grija, acesta este cel mai bun sfat pe care vi-l pot da. Respectati administratorii si munca pe care o fac, pentru ca e uriasa.

Pe curand,

A voastra, Andra