Un makeup artist bun accentuează calitatile si frumusetea! El nu te urateste! Sunt si am fost mereu adeptat unui echilibru si in viata mea si in cariera si mi-am dorit si in industria de care apartin. Am militat pentru acest echilibru inca de la inceputul blogului #AndraScrie. Cand trendurile ies din echilibru, atunci simt nevoia sa scriu, sa scriu pana ma fac “auzita”. Nu ma intelegeti gresit, inteleg chestia cu art and stuff and artist si cum trebuie sa lasi lumea sa experimenteze. Dar nu asa. Nu. Va rog.

            Urmaresc cu mare interes toate trendurile care apar in sfera de makeup. Si, sincer, din ce in ce mai des „trec in carnetel” tot mai multe trenduri de-a dreptul STUPIDE. Mi se pare ca exista asa o dorinta de a epata, de a mai aduce ceva nou, in loc sa punem mana si sa ne specializam, sa imbunatatim ceea ce stim. Inovatia e buna, normal, dar hai sa nu fim legati la ochi si sa ne pierdem de tot simtul estetic.

            O sa fac o lista scurta, pentru ca altfel as scrie o intreaga brosura, cu treduri pe care NU LE SUPORT!.

1. Sprancenele ondulate, in valuri sau orice alte forme dubioase. De ce ar alege cineva sa aiba sprancenele creionate in valuri sau sa para niste viermisori la ochi. Unde e frumusetea ma rog? Plus ca se vede total inestetic tot fondul de ten aplicat peste spranceana naturala, care apoi e creionata in tot felul de forme.

2. Fardul de pleoape aplicat pana la ureche. Da, vad tot mai des ideea asta de a intinde fardul pana spre ureche, nu neaparat intr-o linie, ci cat sa fie mai mult... pe toata fata eventual... De ce ai face asta, intreb din nou?

3. Pistruii falsi. Alta „moda” care sincer ma face sa ma gandesc in ce industrie traim. Mie imi plac femeile cu pistrui si cand am cliente pe scaun le explic ca mi se pare ca e farmecul lor. Dar sa facem noi pistrui falsi? Why? De ce? Pentru ce? Se vede ca sunt FALSI!

4. Fardul scurs: aplicat ca si cum ati plans si s-a scurs pe obraji. Da da, nu ma credeti? Cautati pe google.

5. Black highlighter. Oh, Doamne. Mai scriu inca o data. BLACK HIGHLITHER. Unde este light in the black? Intreb si eu.

            V-am dat cateva exemple si ma opresc aici. Nu vreau nici sa promovez prea mult ce  nu e ok, ca si promovarea asta strica. Inteleg perfect (pentru ca nu vreau sa dau curs unor controverse aiurea) ca „artificii” de genul sunt folosite in anumite makeupuri tematice, dar eu vorbesc despre faptul ca ele au devenit un #musthave si in viata de zi cu zi si asta ma cam sperie.

            Eu sper sa continuati sa promovati tehnica buna si profesionalismul si sa ramanem in continuare #TogheterForBeauty... cu accent pe BEAUTY.

Pe curand,

A voastra,

Andra.