Cat a costat visul tau? Am primit de multe ori intrebarea asta, sub diverse forme. Pentru ca vrem sa acceptam sau nu, in ziua de azi, nu mai este suficient doar sa visezi si lucrurile sa se intample... de fapt, nu cred ca a fost vreodata asa. Doar ca mi se pare ca, intr-un fel sau altul, e din ce in ce mai greu... ori poate ca oamenii renunta mai usor...

            Da, trebuie sa pornim de la un vis, o aspiratie, o pasiune. Dar mai trebuie sa si investim in acest vis, ca el sa se indeplineasca. Si aici vad ca multi dintre noi se blocheaza si dau inapoi. Pai de ce? Am auzit de multe ori cuvantul „risc”, care sincer mi se pare ca a devenit cliseic si o scuza ieftina dupa care ne ascundem ca sa nu facem lucrurile pana la capat. Hai sa va spun ceva: riscul e ceva posibil, dar foarte putin probabil sa se intample. Deci, poate ca e timpul sa „riscati” si sa investiti: timp, energie, pasiune, dedicare, bani si sa fiti gata sa faceti si sacrificii. Pentru ca niciun vis nu s-a intamplat ca prin magie si poate ca e timpul sa fim constienti ca trebuie sa trecem la fapte, nu numai ganduri.

            Visul meu, „Andra Cosmetics” a pornit la fel... de la un gand.

            Investesti cu incredere intr-o scoala, pentru ca nu e vorba doar de certificarea pe care o sa o ai la final si care iti va da increderea si respectul de care ai nevoie in industrie, dar si pentru intreaga experienta si multe tips & tricks pe care nu o sa le afli oricat ai diseca Internetul. Btw... ca am ajuns la cost. In Romania, o scoala buna e undeva la 3000 lei, fata de costurile din afara care se ridica pana la 20.000 de dolari.

            Apoi, usor, usor, iti vei achizitiona si mai multe produse, lumini, ustensile si tot ce mai ai nevoie. Vei putea la inceput sa lucrezi in paralel. Ca makeup si ca orice alta meserie ai acum. Mai apoi vei decide unde sa lucrezi, cum sa lucrezi si unde sa se opreasca investitia ta. Investitie care poate varia de la 0 la sute sau mii de euro. Totul depinde de ce contur vrei sa dai tu visului tau.

            Chiar m-am gandit in timp ce scriam articolul ca nu cred ca vreau sa fac o lista de preturi. Pentru ca in primul rand trebuie sa te decizi daca vrei sa fii un machior sau un makeup artist. Trebuie sa decizi la ce nivel duci visul tau, cat investesti si cum muncesti pentru el. Ce e cert... nu iti trebuie mult sa incepi: putin curaj as spune, plus dedicare. Cat despre buget e infim in comparatie cu recompensa pe care o vei primi prin fiecare zambet pe care o sa il produci apoi, cu fiecare machiaj... dar asta vei afla tu, cand va fi timpul.

            Eu sunt o colectionara de visuri, asa ca abia astept sa imi povestiti despre visul vostru. Iar daca pot sa va sfatuiesc cu ceva, o sa o fac cu drag.

Pe curand,

A voastra,

Andra